Login

Články

Titulky k Lilyhammer 1x01 - Reality Check!

Napsal Clear. Posted in web

Dnes vám chceme představit nový seriál, kterému jsme se na doporučení jednoho z vás začali věnovat. Jedná se o loňskou novinku internetové stanice Netflix jménem Lilyhammer. První série, která již byla odvysílána, má celkem 8 dílů. Druhá série by se měla objevit v roce 2014. Jedná se o drama s kriminálními a komediálními prvky.

Seriál vypráví příběh newyorského mafiána Franka Tagliana, který se rozhodne uchýlit do norského Lillehammeru poté, co vypovídal proti bývalým kumpánům. Učarovala mu zdejší příroda a krásný bílý sníh v době, kdy se zde konala Olympiáda. Další velkou výhodou je, že ho zde nikdo nebude hledat. Chce zde začít od začátku a jak sám říká: je z něj nový člověk. Jak se mu předsevzetí, že už nebude mít oplétačky s autoritami, povede, můžete posoudit sami.

První díl pro vás přeložila Clear a korekci provedl Araziel. Sedí na verzi DVDRIP.XVID-NODLABS a 720p.HDTV.MP2.x264-NorTV. Výhodou těchto verze je, že nemají zabudované titulky v místě, kde postavy mluví norsky, tudíž se vám nebudou krýt dvoje titulky přes sebe. Přečasy na verze, kde jsou titulky napevno, bych raději nedělala, tak než budete žádat o přečas na jinou verzi, raději se podívejte, zda nemá hardsub titulky jako třeba verze WEBRip.x264-API. Stahujte v pravém boxu nebo v sekci titulky.

Pokud by se mezi vámi našel někdo, kdo ovládá norštinu a nabídl se jako konzultant při překladu, vřele ho uvítáme!

Příjemnou zábavu! Pokud se vám seriál zalíbí, nestyďte se a zanechte nám nějaký komentář. :)

Jestli jste se ještě nerozhodli, zda se na seriál budete dívat, zde je krátká upoutávka a podrobnější popisek:

Newyorský mafián Frank Tagliano se po tom, co vypovídal u soudu, dostává do programu na ochranu svědků. Požádá FBI o přestěhování do norského Lillehammeru, který mu učaroval již v roce 1994, kdy se zde konaly zimní olympijské hry. Přejímá novou identitu jako Giovanni Henriksen a brzy se spřátelí s učitelkou Sigrid a s jejím synem Jonasem, se kterými se potkal již na cestě vlakem. Ačkoliv do Norska přijel, aby začal od začátku, neustále sklouzává k používání svých starých metod - násilí, uplácení nebo vydírání, které mu nakonec zajistí otevření vlastního baru Flamingo. Jak se začleňuje do lillehammerského kriminálního podsvětí, rychle vzbudí podezření místní policie, především Laily Hovlandové, která je shodou náhod i jeho sousedkou.

Komentáře   

 
marosh
+2 #8 marosh 2013-05-17 17:23
O tomhle seriálu jsem věděl, jako fanoušek Sopranos a Little Stevieho Van Zandta, už dlouho.
Doufám, že všichni tady víte že hlavní postava excelovala v mafiánské sáze Sopranos. A navíc je Stevie skvělý kytarista a základní kámen doprovodné kapely Bruce Springsteena (E-Street Band ). Ale skutečnost předčila očekávání. Je to porstě skvělá zábava.
Citovat
 
 
tony
-1 #7 tony 2013-04-09 22:43
No super... konecne zase serial na ktery se clovek muze tesit. Diky moc za titulky :) Tesim se na dalsi dil.
Citovat
 
 
Clear
0 #6 Clear 2013-04-06 20:47
Niaram: Raději bych nic neslibovala. Jak to vyjde, tak to vyjde. Snad do týdne.. :)
Citovat
 
 
Niaram
0 #5 Niaram 2013-04-05 13:17
Jsem prijmne prekvapen. I v Evrope se daji natocit normalni serialy...
Kvalita titulku je super. Kdy budou dalsi?
Citovat
 
 
Pavel Koutsky
+1 #4 Pavel Koutsky 2013-04-05 00:38
Díky moc za vyslyseni meho prani!!!!
Citovat
 
 
jeriska03
0 #3 jeriska03 2013-04-04 16:45
I já děkuju za titulky, v Norsku je krásně a Norové mají vcelku zvláštní smysl pro humor. Takový severský, tak už se těším až se na to podívám.
Citovat
 
 
Clear
0 #2 Clear 2013-04-04 15:13
elux: Přidán přečas na tebou zmiňovanou verzi. ;) Pokud máte verze, co nesedí a nemají zabudované titulky (jak jsem psala, podle mě si tím jen zkazíte zážitek, verze s titulky v obraze časovat raději ani nebudu), tak se ozvěte. :)
Citovat
 
 
elux
0 #1 elux 2013-04-03 23:41
dalo by se říci, že sedí na verzi 720p HDTV MP2 x264-NorTV.mkv takže za mě díky ;)
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

transfered

toplist