Login

Články

House of Cards probudil vlnu zájmu po celém světě

Napsal Clear. Posted in web

Když internetová stanice Netflix začínala natáčet seriál House of Cards, jistě netušili, že to bude trefa do černého. Seriál krátce po svém zveřejnění 1. února 2013 na jejich webovém kanále s 33 miliony předplatiteli po celém světě zaujal první místo v žebříčku nejpopulárnějších seriálů webu IMDb.

Algoritmus zohledňuje celosvětový zájem a povědomí o seriálu, kdo se na stránky dívá, počet zhlédnutí stránek a ohodnocení seriálu počtem jedné až desíti hvězdiček. Neznamená to tedy, že by byl seriál tím nejsledovanějším nebo nejlepším seriálem. Hlavním kritériem je především zájem, který seriál vzbudil na internetu. A ten je v posledních dnech opravdu veliký. Jedním z faktorů, které svědčí v jeho prospěch, je to, že Netflix vypustil do světa všech 13 dílů první série najednou. Pokračování uvnitř článku...

Pro ty, kteří o seriálu poprvé, je zde krátké shrnutí. Kongresman a tajemník kabinetu Francis Underwood se těší, že po novém zvolení prezidenta zaujme zasloužené místo ministra zahraničí. Jeho straničtí kolegové ho však zradí a on se rozhodne se pomstít a vzít si po právu to, co mu patří. Jaká tajemství je ochoten Francis vyzradit, aby sám zaujal místo prezidenta Spojených států? Hlavní role politika a sociopata v jedné osobě se zhostil Kevin Spacey (Americká krása) a v roli mladé reportérky Zoe Barnesové se představí Kate Mara.

Nadšení z úspěchu seriálu vyjádřil i ředitel stanice Reed Hastings. House of Cards se totiž stal nejsledovanějším seriálem kanálu a to jak v počtu zhlédnutých hodin i v celkovém počtu diváků. Vedoucí programové skladby Ted Sarandos se k celé situaci vyjádřil takto: "Nesledujeme ratingy, ale z čísel jsme nadšení. Je to nejsledovanější pořad Netflixu ve všech zemích, kde fungujeme."

Velký zájem o takový seriál za takových podmínek může znamenat, že k podobné situaci, kdy stanice vypustí celý seriál najednou, bude docházet častěji. Diváci stejně zhlédnou celý seriál, jen si sami pohodlně určí frekvenci, se kterou si ho budou pouštět. Zní vám to jako hudba budoucnosti? Alespoň se máme na co těšit... :)

Komentáře   

 
Taran
0 #4 Taran 2013-02-17 10:32
Super zprávy titulkářům díky a zdar
Citovat
 
 
farb
0 #3 farb 2013-02-17 03:41
Jestli se to prosadí, tak sez toho titulkáři po vydání pos*rou :D. Takto mají aspoň nějakou pauzu že :-)
Citovat
 
 
Andrej
0 #2 Andrej 2013-02-16 22:30
Vazne vynikajuci serial. Jeden z tych najlepsich co som za poslednych par rokov pozeral.. Cakam kazdy den nedockavo na titulky. Takze tymto chcem aj podakovat tym ktori ich robia
Citovat
 
 
Reek
0 #1 Reek 2013-02-16 20:24
Vyborný seriál :-) Poklona i Vám, kteří to překládáte :) Už vyčkávám na titulky na 4.díl :oops: 8)
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

transfered

toplist