Login

Články

Continuum - Rachel Nicols rozebírá velkou změnu ve druhé sérii, velký problém i Kieřino zhroucení

Napsal Clear. Posted in web

Seriál Continuum dostal oficiálně zelenou pro třetí sérii. V tomto rozhovoru, který se uskutečnil den před tím, než bylo prodloužení oznámeno, se dočtete o časovém paradoxu ve finále, o velké změně v seriálu a novém triku Kieřina obleku. Rozhovor je určený pro americké publikum, kde se teprve aktuálně odvysílané díly budou vysílat. Rozhovor uvnitř článku.

Seriál Continuum dostal oficiálně zelenou pro třetí sérii. V tomto rozhovoru, který se uskutečnil den před tím, než bylo prodloužení oznámeno, se dočtete o časovém paradoxu ve finále, o velké změně v seriálu a novém triku Kieřina obleku. Rozhovor je určený pro americké publikum, kde se teprve aktuálně odvysílané díly budou vysílat.

Když se podívám na vaše tweety, měla jste hodně práce s psaním o seriálu. Tento víkend nebyl zrovna moc víkendový.

Nejsem tak strašně zaneprázdněná, je to spíš takový víkendový vtípek. Vlastně jsem si udělala pěkné modřiny, což si myslím, že je tajně super. Jsou jako odznaky cti. Moje nohy, ruce... Můj přítel, se kterým jsem šla na akci k němu do práce, povídal "Musíš si vzít šaty s dlouhým rukávem, protože nechci vysvětlovat, jak vypadáš, jako by tě někdo zavraždil."

Opravdu vtipné. Vracíme se k nové sérii. Kolik času uplynulo na obrazovce?

Vracíme se zpátky tam, kde jsme začali. Budova se zřídila, Kiera přichází za bláznem Jasonem a uvědomuje si, že se nevrátí domů (do roku 2077)...

Viděla stroj času vyrobený z duší od kola...

... a Jason na sobě měl helmu z hliníku, byl tak k sežrání. A uslyší Aleca, který říká, že si přečetl zprávu sám od sebe. Zjistil, proč ji sem poslal (do roku 2012).

Jak se vztah mezi Kierou a Alecem změní po tom, co dojde k tomuto odhalení?

Je to pro ně velká změna. A líbí se mi to, protože je to naprosto jiný vztah. V první sérii, já jsem jeho první dívka a on můj první muž. Já ho potřebuji a on mi rád pomáhá. Ale během druhé série to jde dolů a nahoru.

O tom se vedla velká debata. Co s tou informací Alec udělá? Bude se snažit vyhnout osudu, nebo se ho bude snažit naplnit?

Určitě. Je to pro něj velmi matoucí a očividně neví, co byl měl udělat. Ze začátku pracuje v obchodě s počítači a snaží se zjistit, co by měl udělat se zbytkem svého života. Pro Erika Knudsena, který je vynikajícím hercem, je to velmi dynamická série.

Je možné, že Alec z budoucnosti není takový podrazák, jak jsme si mysleli?

To je vtipné. Jako Rachel chci říct ano. A jako Kiera chci říct ne. Je těžké představit si někoho jako je mladý Alec, že se z něj stane ten starý Alec. Ve druhé sérii řeknu větu "Každý sériový vrah byl jednou dítětem," čímž nechci říct, že by byl starý Alec sériový vrah, ale že každé monstrum jednou bylo dítětem. Nakonec o něm řeknu: "je tak zlý, jak se zdá být." Rozhodl se poslat lidi do minulosti, aby změnil budoucnost. Chtěla bych věřit, že je tam poslal, aby změnil budoucnost k lepšímu. Možná si ke stáru uvědomil, co špatného udělal a chtěl to napravit.

Vyvíjí se Kieřin vztah s policií ve Vancouveru?

Kiera začíná druhou sérii jako vlk samotář. Ne vlastní vinou si roznepřátelila Aleca, takže v mnoha ohledech je Carlos jediný přítel, kterého má a se kterým pracuje každý den. Je to její parnter a přesto mu každý den lže. Riskuje kvůli ní život. Brání ji. Pak Kiera zmizí před agentem Gardinerem ve finále první série a Carlosovi nezbude než jen "jo, je super být zběhlíkem". Je teď velmi drsná, pracuje mimo oddělení policie, aby se vyhnula omezením a inspektor Dillon ji v tom podporuje. Carlosovi však jeho smysl pro morálku říká, aby si dával pozor na to, že Kiera má takovou moc. Rád jedná podle pravidel a zdá se, že se spolu v tomhle ohledu s Dillonem rozcházejí. Je to pro něj velmi stresující, ale řeknu jen, že se nakonec sblíží mnohem víc, než tomu bylo v první sérii.

Když mluvíme o Gardinerovi, jak moc bychom se měli bát postavy Nicholase Lea? Vypadá se, že jedná na základě nějaké jiného nevysloveného plánu.

Obávejte se ho. Nevíme, odkud přišel. Opravdu. Nevíme moc o tom, kde bere své informace. Mluvil se mnou o Sekci 6, což je něco, co si Kiera s Alecem vymysleli. Znamená pro ni velký problém a je naprosto jasné, že to nenechá jen tak být. Viděl ji zmizet a já bych to taky nenechala být!

Ty WFT momenty, které provázely premiéru druhé série. Zasíváte tak do seriálu trochu zcela novou mytologii?

Ty scény jsou velmi velmi důležité. Rozhodně. Bez toho, aniž bych prozradila až moc, nemůžu než vyjádřit, jak moc jsou důležité. Nemůžu říct nic víc, ale... jsou opravdu důležité.

A otázka na konec, uvidíme v této sérii nějaké nové triky superobleku?

Ano, vlastně... v páté epizodě, která je tou nedrsnější epizodou, kterou jsem pro televizi natáčela a která se tady v Kanadě vysílala minulou neděli. Bylo pro mě velmi bolestivé se dívat, jak se to natáčí, ale současně jsem na to moc pyšná. Tento oblek má nový mechanismus, který Kiera nikdy předtím nezažila. Ukáže se během emocionálně vypjatého stavu.

Co? To jí čeká velké digitální obětí?

(směje se) Ano, přesně. Ne, má v programu zabudovaného cvokaře. A když se váš psychický stav dostane do určitého bodu, ten cvokař přijde a řekne "Ahoj, vypnu tě, dokud si to neurovnáme a nebudeš zase v pohodě." Je to neskutečný mechanismus ve velmi agresivní, krásné a srdceryvné epizodě. To je určitě můj oblíbený mechanismus této série.

Komentáře   

 
Mass
+1 #1 Mass 2013-06-10 20:03
Dobrý článek ;-) Teď se to celkově dobře vyvíjí s druhou sérií. 8)
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

transfered

toplist